Sağlık Bakanlığı Randevu Alamayan Hastalar için İki Yeni Uygulama Geliştirdiğini Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca MHRS sistemi üzerinden randevu alamayan hastalar için iki yeni uygulama geliştirdiklerini açıkladı. Merkezi Hasta Randevu Sistemi Türkiye’nin

Sağlık Bakanlığı Randevu Alamayan Hastalar için İki Yeni Uygulama Geliştirdiğini Açıkladı

81 ilde bulunan devlet hastaneleri başta olmak üzere il ve ilçedeki hastanelerde randevu almak için hizmet vermektedir.

MHRS üzerinden alınan randevular sonucunda hastalar aldığı tarihe kadar randevularını iptal edip birden fazla kez randevu alabilmektedir. Aynı zamanda ALO 182 üzerinden de randevu alabilen hastalar için yeni iki uygulama daha geliştirildiği açıklandı.

MHRS Sistemindeki Sorunlara Odaklanmamız Gerekiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda MHRS sistemi ele alındı. Bakan Koca "MHRS randevularında kaynaklanan randevularda beklenen iyileşme sağlandığı zamana kadar odaklanacağımız bir numaralı konu olarak ele alınmaya devam edecektir. Merkezi randevu sistemleri üzerinden oluşan gereksiz yük artışı ile beraber vakit kaybına karşı iki uygulama yapımına başladık. Zamanın kullanımında karşılıklı bir başarı sağlamak bizleri şu an hayal edilemeyecek noktalara götürebilir” ifadelerini kullandı.

Randevu Alıp Randevularını İptal Etmeyen Kişilere Ceza

Sağlık Bakanlığı MHRS’de ki sorunları gidermeyi planlayan Sağlık Bakanlığı yeni dönemde geçerli olmak üzere MHRS’de randevu alıp hangi sebep olursa olsun randevuya gitmeyen ve gitmediği durumu açıklayamayan kişiler 15 gün süresi boyunca yine aynı branştan randevu alamayacak.

Aynı zamanda aldığı randevunun daha öncesinde de aynı branşta muayene olanlar bundan dolayı da randevusu boş geçtiği saptanmış olan kişilerde de aynı durum geçerli olmaya devam edecek.

Randevu Nasıl İptal Edilir?

MHRS üzerinden randevu alanlar fakat çeşitli nedenlerden dolayı randevusuna gitmeyecekler için birden çok iptal yöntemi bulunuyor. Randevusuna gidemeyecek hastalar için randevusunu iptal etmeleri diğer hastalarında açılan boşluklar üzerinden yer açılması yönünden büyük önem taşımaktadır.

Randevu iptal etmek isteyen vatandaşlar MHRS’nin hem internet sitesi üzerinden, hem de SMS ve sesli arama gibi yollarla randevu iptali yapabilir aynı zamanda gelen randevuları için de hatırlatıcı oluşturabilir.

Sağlık Bakanlığı tarafından keyfi uygulamaların önüne geçmeyi hedefleyen MHRS’de bu uygulama sayesinde randevuların önü açılacak.