Sağlık Bakanlığı 2023 İkinci Personel Alımı Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı 2023 İkinci Personel Alımı Ne Zaman?
Sağlık bakanlığı tarafından yeni yılda yapılması beklenen yeni personel alımı ne zaman olacak sorusu sağlık alanında mezun olan birçok kişinin merak ettiği sorulardan birisidir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamaya göre yeni yapılacak alımların iki etapla oluştuğunu ifade etmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan yeni alıma göre 85 bin personel alım ilanını ilk etabından 30 bin sağlık çalışanı yeni yerlerine yerleştirilmişti. Aralık ayında gerçekleştirilen bu alım sonrası Fahrettin Koca yeni alımın 2023 yılında yapılacağını belirtmiştir.

Bakanlık personeli olarak yapılacak yeni alımlarda teknisyen, hemşire, büro personeli ve çeşitli görevlerde alımlar bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Birinci Alımda Kaç Kişi Alındı?

Sağlık Bakanlığı tarafından birinci alım aralık ayında başvurular alınmış ardından yeni personel alım sonucunda atanmaya hak kazanan kişiler yeni yerlerinde göreve başlamıştı.

Yapılan alımlar sonrasında 42 bin sözleşmeli sağlık personeli arasında 15 bin 537’sini tıbbi sekreter, 5 bin 831’ini ise hemşirelerden oluşmaktaydı.

Sağlık personeli birinci etap alımlarda 45 bin kişilik bir alım bekleyen sağlık personelleri yeni yapılacak alımda da aynı şekilde hemşire, teknisyen ve tıbbi sekreter alımı bekliyor.

Atanmaya hak kazanan personellerden göreve başlayan personellerden başvuru gününü geçiren göreve başlamayan adayların yerlerine de yapılacak yeni alımlarda personel alınacak.

Sağlık Bakanlığı 2. Alımlar Ne Zaman Olacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından 2023 dönemi için yeni bir alım daha yapılması bekleniyor. İlk yarısını geçtiğimiz Aralık ayında tamamlayan bakanlık yeni dönem için yapması beklenen alımların tek seferde değil de ayrı zamanlarda alınıp alınmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz atamalarda Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda “ilan edilen 85 bin personel alımının 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını bu atamadan sonra hemen alacağız." Demişti.

Hangi Branşlarda Alım Bekleniyor?

Yapılan sağlık personeli alımında tıbbi sekretere fazla kadro verilmesi eleştirilere neden olmuştu, yeni gelecek atamalarda hemşire kadrosu başta olmak üzere sağlık teknisyenleri için yeni alımlar bekleniyor.

2023 yılının Şubat ayında beklenen sağlık personeli atamaları Sağlık Bakanlığı adresi üzerinden duyurulacak.