Osmanlı Şifasının Tam Zamanı: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Dut Kürü

Osmanlı Şifasının Tam Zamanı: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Dut Kürü
Osmanlı'dan günümüze miras kalan dutun faydalarını, ünlü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıklıyor.

Günümüzde birçok hastalığın tedavisinde doğal yöntemlere yönelim artıyor. Mevsimi tam da şimdi olan dut, doğal tedavilerde öne çıkan bir meyve olarak dikkat çekiyor.

CRP Düşürülmesinde Dut Kürünün Yardımları

Prof. Dr. Saraçoğlu, kandaki iltihabı azaltmada ve yüksek CRP (C-reaktif protein) seviyelerini düşürmede beyaz dut kurusu kürünün mükemmel bir destekleyici olabileceğini belirtiyor. Beyaz dut kurusu, vücuttaki inflamasyonu azaltarak sağlığı destekliyor.

Osmanlı’dan Günümüze Şifa Kaynağı

Anadolu'da beyaz dut ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı, Osmanlı Dönemi'nden beri biliniyor. Dut yapraklarının doğal antibiyotik ve antiseptik özellikleri var. Şeker hastalarının yaralarının iyileşmesinde taze dut yaprağı çayıyla yapılan pansumanlar faydalı olabiliyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun Dut Kürünün Hazırlanışı

Saraçoğlu’nun önerdiği dut kürü, yarım litre kaynamakta olan suya bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atılarak hazırlanıyor. Dutlar, altı dakika kısık ateşte kaynatıldıktan sonra karışım ılıyınca süzülür. Hazırlanan suyun yarısı sabah aç karnına, diğer yarısı ise akşam aç karnına içilir. Bu kürü kahvaltıdan ve akşam yemeğinden yirmi dakika önce tüketmek gerekiyor.

Gizli Nimet: Beyaz Dut Kurusu

“Dut gizli nimettir. Eskiden İstanbul Okmeydanı dut bahçeleriyle doluydu. Şimdi doğal dut bulmak çok zor. Her şey doğaldan uzaklaştı ve yapaylaştı. CRP’si yüksek olanlar, beyaz dut kurusu suyunu içsin.” diyor Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu.