Memura ve Emekliye Yeni Zamlar Geliyor! Zam Oranı Sonunda Verildi!

Memura ve Emekliye Yeni Zamlar Geliyor! Zam Oranı Sonunda Verildi!
Emekli maaşı ve memur zammı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Son açıklanan verilere göre emekli maaşları ve memur maaşlarına zam oranları belli oldu.

Memurlar için en düşük emekli maaşı ve en düşük ücretle ilgili bilgiler ortaya çıktı. Emeklilik zammı ile ilişkilendirilen refah payı sinyali ise ön plana çıktı. Devlet memurlarının emekli maaşlarına ilişkin tüm son dakika bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Emekli maaşı zammının son dakika değişiklikleri geniş çapta takip edilmektedir. Ocak ayında yapılan zam sonrası emekli maaşı miktarı ve emekli maaşı artış oranına yönelik araştırmalar, yılın bitmesiyle birlikte hız kazandı. Emeklilik zammı ile bağlantılı olarak sosyal yardım hissesinin sinyali de belli oldu.

TÜİK'in Aralık ayı enflasyon rakamları, emekli maaşının 5 aylık zam oranını belirginleştirdi. Emekliler için 6 aylık oran ve zam oranı yılın ilk ayı olan Ocak 2023'te belirlenecek. Peki Ocak 2023 emekli maaşı zammı ne kadar ve yüzde kaç olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar önünde çok sayıda gündem maddesini değerlendirdi. Emekli maaşına ilişkin yapılan duyuruda öne çıkan başlıklar şöyle:

“Yıllık enflasyonun birkaç ay sonra yüzde 40'lara ineceği açık olsa da, etiketleri başka hesaplarla hesaplamak yine de yanlış. Enflasyonun arkasına saklanan haramzadelerin, başta asgari ücret, memurlar ve emekli maaşları olmak üzere işgücünün refah standartlarındaki düşüşü telafi etme çabalarımızı baltalamalarına seyirci kalamayız.”

Emekli Zammı Son Tahmin

5 aylık enflasyon oranına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı itibarıyla yüzde 14.04 zam alacak. Ocak ayında Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandığında artışın kesin boyutu belli olacak.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 66,80 oldu. Gerçekleşmesi halinde beklenen artış oranı yüzde 18,27 olacak. Yılın ilk yarısına göre, aktif ve emekli emekli memur için Temmuz zam oranı yüzde 41,69 oldu. Ocak ayında devlet memuru ve emekli maaşına yapılan zam ile ilgili hala ipuçları var. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 66,80 oldu. Bu rakam, yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 17,17 olacağına işaret ediyor.