Kurban Bayramı'nda Konya'ya Ek Tren Seferleri

Kurban Bayramı'nda Konya'ya Ek Tren Seferleri
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: "14-15-16 ve 22-23 Haziran'da ilave YHT seferleri düzenlencek"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla Konya'ya yönelik önemli düzenlemeler yapıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Ankara-Konya parkurunda ek Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleriyle 9 bin 660 kişilik ek kapasite sağlandığını belirtti.

Kurban Bayramı nedeniyle demir yollarında alınan tedbirlere ilişkin yazılı açıklama yapan Uraloğlu, "14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT setlerini sefere koyarak 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağladık." dedi.

Bayram süresince Ankara-Konya YHT seferlerinin yoğun talep göreceğini belirten Uraloğlu, ek seferlerle birlikte kapasitenin artırıldığını ifade etti. Ayrıca, Konya Mavi Treni'ne ek vagonlar eklenerek kapasitenin artırılacağını belirtti. Bu dönemde Konya Mavi Treni'ne ilave edilen vagonlarla 15 bin 800 koltuk kapasitesi sağlanacak.

Bakan Uraloğlu, "Ankara-Konya parkurunda hizmet veren YHT'lerle bayram süresince günlük ortalama 40 bin vatandaşımızın seyahat etmesini bekliyoruz. Özellikle bayram tatillerinde YHT'ler turizme de canlılık getirmektedir." dedi.

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen ve günde 700 bin yolcuya hizmet veren Marmaray, Başkentray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarının da bayramda ücretsiz hizmet vereceğini belirten Uraloğlu, ana hat ve bölgesel trenlerde pulman ve yataklı vagon ilaveleriyle ek kapasite sağlanacağını belirtti.