İŞKUR Ev Hanımlarını Unutmadı! 6500 TL Destek Ödemesi ve İstihdam Fırsatı!

İŞKUR Ev Hanımlarını Unutmadı! 6500 TL Destek Ödemesi ve İstihdam Fırsatı!
İŞKUR'un mesleki eğitim kurslarına katılanlara ödemeler yapılıyor. Bunun haricinde İŞKUR ev hanımlarına destek de sağlamakta. İstihdam desteğinin yanı sıra 6500 TL'lik ödeme hakkında ne biliyoruz?

İŞKUR ev hanımlarını unutmadı. Sağladığı 6500 TL'lik ödeme ile birlikte önemli bir fırsat sunulacak. Detaylarıyla birlikte İŞKUR meslek kursları ve dahası haberimizde...

Pandemi döneminde ekonominin uzun süre kapalı kalması, sokağa çıkma yasakları, tedarik zincirinde yaşanan kırılmalar ve dağıtılan ucuz krediler yüksek enflasyon olarak geri dönmüştü.

Yaşanan ekonomik dalgalanma nedeni ile pek çok kişi mali olarak dara düşerken devlet sosyal yardım paketlerinin sayısını arttırmış, aynı zamanda mevcut ödenen sosyal yardım tutarlarının miktarları da arttırılmıştı. Devlet bir yandan da vatandaşların iş bulması ve kendi mesleklerine sahip olmaları için kurs programları başlattı.

İŞKUR EV HANIMLARINA MAAŞ GİBİ DESTEK İMKANI SUNDU!

Devletin istihdam kaynağı olan İŞKUR iş arayan kişilere fırsat kapısı açarken meslek edindirme kursları ile ev hanımlarına da kendi mesleklerini sahip olma fırsatı tanırken aynı zamanda günlük cep harçlığı ödemesi ile aylık 6.346 liraya varan tutarda para ödüyor. İŞKUR meslek kursları ile cep harçlığı farklı alanlarda pek çok kursta farklı tutarlarda ödeniyor.

Yapılan açıklamada "İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir" ifadesi ile farklı programlar ilan edildi.

İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak, Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak olarak ilan edildi.

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 105,78 cep harçlığı ödemesi yapılacak. Yani programa katılan ev hanımları kendi mesleklerine sahip olacak kursu bitirene kadar aylık 6 bin liradan daha yüksek tutarda maaş gibi ödeme alacak. Düzenlenen programa katılmak isteyen kadınlar başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden yapabilecekler. İllerinde açık bulunan kursları olan kişiler başvuru yapabilecekler.