İş Bankası Emeklilerin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor! O Tarihte 20 Bin TL Ödenecek!

İş Bankası Emeklilerin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor! O Tarihte 20 Bin TL Ödenecek!
Türkiye'de milyonlarca emekliyi doğrudan ilgilendiren sıcak konular hala masada. Bu bağlamda Türkiye İş Bankası'nın emeklilere promosyon ödemeleri hazırlaması gündeme bomba gibi düşmesiyle birlikte sitemiz en sıcak gelişmelerin adresi olmaya devam ediyor.

Geçmişte milyonlarca kişi emekli promosyon kampanyalarından yararlanırken, şimdi promosyon aldıkları bankadan 36 ay maaş çeki alma hakkına sahipler. Nakit promosyon ödemesi alan emeklilerin yeni emekli maaşı sayısı arttıkça daha fazla promosyon yapmaları beklenmektedir.

EYT'lilerin emeklilik sistemlerine dahil edilmesiyle birlikte ülkedeki emekli sayısı 12,5 milyondan 15 milyona çıkacak. Önümüzdeki yıl müşteri çekmek için bankalar kapılarını ardına kadar açmaya hazırlanıyor.

20 Bin TL Promosyon Fırsatı

Ülke genelindeki finans kaynaklarından edinilen bilgilere göre yeni tanıtım çalışmalarında son aşamaya gelindi. En büyük gelire ve müşteri tabanına sahip bankalardan biri olan Türkiye İş Bankası'ndan emeklilerin önümüzdeki yıl önemli miktarda promosyon ödemesi alacağı bildiriliyor. Yapılan açıklamaya göre bu promosyonların değeri 2022 yılı itibarıyla emekli maaşlarına paralel olarak yükselebilir. En düşük emekli maaşı yılın başında 5 bin 500 liraya yükseltildi ancak Mart ayında yüzde 15 daha zam yapılması planlanıyor.

En Düşük Promosyon Ne Kadar Oluyor?

Sektör kaynaklarından yapılan açıklamalara ve BDDK'nın promosyon için oluşturduğu taslağa göre, bankaların emeklilere sadece belirli bir miktara kadar promosyon sunacağı öngörülüyor. Bu doğrultuda bankaların 2023 yılında emekli müşterilerine maaşlarının en az iki katı tutarında promosyon ödemesi yapmaları zorunlu tutulacak. Bunun ışığında; Ülkenin en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'ye yükselirken, promosyon için en düşük ödemenin 11 bin TL'ye çıkması bekleniyor.

Hangi Emekli Maaşları Promosyon Alabiliyor?

Banka, 1 Kasım 2022 - 31 Mart 2023 tarihleri arasında geçerli olan kampanyada ilk maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) promosyon almaya hak kazanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Banka arasında imzalanan sözleşme hükümleri çerçevesinde bu promosyon Bankamız tarafından hızlı bir şekilde ödenmektedir.