EYT’lileri Sevindiren Büyük Haber Geldi! Kıdem Tazminatında Tavan Fiyatı Arttı…

EYT’lileri Sevindiren Büyük Haber Geldi! Kıdem Tazminatında Tavan Fiyatı Arttı…
Emeklilikte yaşa takılan kişileri kapsayan düzenleme için geri sayım başladı. Hazırlanan tasarının yasalaşmasıyla ilk olarak 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolu açılacak.

Dün yapılan kabine toplantısının hemen ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kıdem tazminatı hakkındaki birçok detayı paylaştı. Emekli olmayı hak eden ancak halen daha çalışmaya devam eden kişilerin kıdem tazminatı için yeni kararların alındığı belirtildi.

Peki Artan Maaş Oranları Kıdem Tazminatına Nasıl Yansıyacak?

Yapılan yüzde 54’ lük bir artış neticesinde çalışılan her yıl için 3 bin 500 liralık bir tazminat artışı hesaplara yansıyacak. Hesaplamalar 30 günlük brüt ücret göz önüne alınarak yapılacak.

Geçtiğimiz 2022 yılının ikinci yarısında işten ayrılan bir çalışanın kıdem tazminatı her yıl için 6.471 TL olarak belirlenirken, 2023 yılında işten ayrılan bir asgari ücret çalışanının kıdem tazminatı her yıl için 10.008 TL olarak ödenecek.

EYT’ li Olup Emekli Olmadan Çalışan Kişilerin Kıdem Tazminatı Ne Olacak?

Eğer işten son ayrılma tarihinde kıdem tazminatına hak kazandıracak bir neden var ise tüm süre ile birlikte ve en son ücret üzerinden, eğer bir neden yok ise EYT' li olduğu tarihteki ücret ve süre üzerinden faiz işlenerek tazminat ödenecek.

Kredi Garanti Fonunun EYT Desteği!

Kredi Garanti Fonu paketindeki geri ödemeler oldukça uygun şartlarda, 36 aya kadar bir ödeme vadesi ile olacak. 6 aya kadar ödemesiz bir dönem mevcut. Faiz oranları da oldukça düşük. KGF paketine özel bankaların büyük bir kısmı ve katılım finans kurumları da destek sağlayacak.

EYT ‘ de İkinci Kez Kıdem Tazminatına Hak Kazanabilirsiniz!

Çalışanların ikinci dönem sonunda kıdem tazminatı alıp alamayacağı çok sorulurken, ikinci kez kıdem tazminatı hakkını kazandıran bazı önemli noktalar var. İşçinin ikinci dönem sonunda kıdem tazminatı alıp alamayacağı konusunda işçinin işe başlatıldıktan sonra kıdem tazminatına hak kazandıran bir sebeple iş sözleşmesinin sona ermesi durumunda yeniden kıdem tazminatı hakkı doğuyor.