Ev alacaklara düşük faizli konut kredisi fırsatı!

Ev satın almak isteyen vatandaşlar için müjde geldi! Yapılan açıklamaya göre düşük faizli konut kredisi için başvurular resmen açıldı. İşte kampanyanın detayları...

Ev alacaklara düşük faizli konut kredisi fırsatı!

Vatandaşlara yüksek faizli çekilen krediyle alakalı olarak tekrar yapılandırma yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Konut kredisinde yapılandırma ile alakalı detaylar...

Tekrar hesaplanacak konut kredisi faizleri düşürülecek mi? Depremden sonra konut kredisi yapılandırma yapılacak mı? Vatandaşların son zamanlarda en çok araştırdığı konulardan olan kredi yapılandırma haberi geldi. 0.99 faizler ile birlikte konut kredisi yapılandırma haberleri de kulislerde konuşuluyor. Vatandaşlardan konut kredisini yüksek faiz ile çekmek zorunda kalanların merakı, kendilerine yapılandırma hakkının verilip verilmeyeceği konusu.

Konut Kredisi Yapılandırma Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk müjdeli haber geldi. Habere göre ise kredi yapılandırmaları gerçekleşecek. Açıklamada iki farklı fırsat paketinin ayrıntıları duyuruldu. Vatandaşlardan kendi evine sahip olmak isteyen kişilerin destekleneceği belirtildi. Konu ile alakalı müjdenin verilmesinden sonra vatandaşlara ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek başvurular ile ilgili de açıklama yapılması beklenmekte. Açıklamanın gelmesinin ardından başvurular da başlayacak.

konut-2.jpg

Düşük Faizli Konut Kredisi

Yapılan ilk açıklamanın ardından ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzü güldü. Vatandaşlara devlet destekli olarak sunulan konut kredisi sadece 0.99 faiz oranıyla verilecek. Çekilen konut kredisinin vatandaşlara ödemesi ise 120 ay vade ile 2 milyon TL şeklinde olacak.

İki ayrı paketin diğerinde ise döviz ya da altın bozdurma durumunda olan vatandaşlar için açıklandı. Bu vatandaşlar ise yine 120 ay vade hakkı ile birlikte 0,89 gibi düşük bir faiz oranı ile paketten faydalanabilecekler.

Konut Kredisi Şartları Neler?

Konut kredisi herkese verilir mi? Sorusu da ilk açıklamanın ardından gündeme geldi. Konut kredisini kimler kullanabilir?

kredi-2.jpg

Konut kredisi almak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş ve 65 yaşını geçmemiş olması gerekmektedir. SGK dökümü, maaş bordrosu gibi belgeler ile gelir durumunun belgelenmesi gerekmektedir. Diğer yandan ticaretle uğraşanlar ya da esnaf olan kişiler de şirketle ilgili belgeleri beyan etmektedir. Kira veya başka bir ek gelir sahibi olanların bunu da belgelemesi istenmektedir.

Konut kredisi başvurusu yapmak isteyen vatandaşların aylık gelirleri yüzde 60’ın altında olmalıdır. Ek olarak kredi notunun düşük olması da konut kredisi başvurusunu olumsuz etkileyebilmektedir. Kredi notu nasıl yükseltilir? Bakarak yükseltmenizde fayda olabilir. Bunların yanı sıra belirlenen peşinat tutarını yatıran kişiler konut kredisi başvurusunda bulunabilmektedir.