Esnaf Kredi Ödemeleri Sonunda Başladı! Halkbank 60 Ay Vadeli 500 Bin TL Sunuyor!

Esnaf Kredi Ödemeleri Sonunda Başladı! Halkbank 60 Ay Vadeli 500 Bin TL Sunuyor!
Esnaf kredisi için tarihler yardım paketine başvuran vatandaşları endişelendiriyor. 2 milyonu aşkın esnafa ulaşacağı tahmin edilen esnaf destek paketi...

Esnaf kredisi için tarihler yardım paketine başvuran vatandaşları endişelendiriyor. 2 milyonu aşkın esnafa ulaşacağı tahmin edilen esnaf destek paketi kapsamında binlerce esnafa 60 ay vadeli 500 bin TL kredi veriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf kredilerini sürdürebilmek için ödeme yapmaya başladı. Halkbank'tan binlerce esnafa 500 bin liraya varan kredilerde 60 yıl vade ve yüzde 7,5 faiz oranı sunuluyor.

Esnaf Kredisi Ödemeleri Başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 100 milyar liralık esnaf kredisi programı için ödemeler başladı. Halkbank, 2 milyondan fazla esnafın yararlanacağı tahmin edilen 500 bin TL'lik kredi ile esnafa kredi desteği sağlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ekim 2022 tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından esnaf kredisi ve destek paketi uygulamasının detaylarını açıkladı. "Nitelikli esnaf ve sanatkarlarımıza da bir müjde var. Desteklerimizde kadınlarımıza ve gençlerimize kendilerine ait bir alan kazandırıyoruz. Kadın girişimcilere kredi alan 140 bin kadınımız 17 milyar doları aşkın kaynak kullandı. Yeni mali destekle birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılında anmaya başladığımız pakette artık esnaf ve sanatkarlarımız var” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Halkbank aracılığıyla esnafımıza 60 ay vade ve 7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, taşıt ve işyeri kredi limitlerini ise 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya çıkarıyoruz. Genç girişimciler için yaş sınırı 30'dan 35'e, sıfır faizli kredi limiti ise 100.000'den 300.000'e çıkıyor” dedi.

100.000 TL Olan Kredi Limiti 300.000.000 TL'ye Çıktı

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye göre Estek paketinin üst sınırı yükseltildi ve şu açıklamaları yaptı: "Genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi üst sınırı 100 bin TL'den 300 bin TL'ye çıkarıldı. Yaş sınırı da 30'dan 35'e çıkarılmıştır."

Kredi Destek Paketine Kimler Başvurabiliyor?

  • Ortağı olduğu kuruluş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi güvencesiyle;
  • Esnaf ve Sanatkarlar Sicili ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası siciline sahip olmak,
  • En az üç aylık faaliyet,
  • İş yeri veya ikametgahının bulunduğu mahallede bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyesi olmak.