En Az 3500 TL Emekli Maaşı Alan Vatandaşların Dikkatine, O Bankalar Koşulsuz Belgesiz Anında 75.000 TL Verecek!

En Az 3500 TL Emekli Maaşı Alan Vatandaşların Dikkatine, O Bankalar Koşulsuz Belgesiz Anında 75.000 TL Verecek!
Hangi yaşta olursak olalım ihtiyaçlar gerçekten bitmiyor. Bu nedenle birçok emekli de aynı şekilde bireysel kredi talebinde bulunarak ihtiyaçları için...

Hangi yaşta olursak olalım ihtiyaçlar gerçekten bitmiyor. Bu nedenle birçok emekli de aynı şekilde bireysel kredi talebinde bulunarak ihtiyaçları için bankalardan finansal destek talep edebiliyor. Bu noktada bankalar da emekli müşterileri için farklı kredi kampanyaları düzenleyebiliyor. İşte emeklilere kredi veren bankalar ve kredi koşulları ile ilgili detaylar!

Emekliler İçin Kredi Koşulları

SSK, Emekli Sandığı ya da BAĞ-KUR'dan emekli olan kişiler için bankaların sunduğu bazı kredi imkânları bulunuyor. Bankaların portföylerinde bulunan diğer müşterilerden farklı koşullarda sundukları bu krediler emekli vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki emekli vatandaşların bankalardan kredi alabilmeleri için bir takım şartları yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Kredi aylık taksitlerinin çekilen maaşın yüzde 70 oranını aşmaması gerekir
  • Kredi talep edilen bankanın dışında başka herhangi bir bankada kredinin olmaması gerekir
  • Kredi çekmek isteyen emeklinin 75 yaşını aşmaması gerekir
  • Emekli olan kişinin banka sicilinin temiz olması ve bunun yanı sıra makul bir kredi notuna sahip olması gerekir
  • Kredi talebinde bulunan kişinin hiçbir surette icrasının bulunmaması ve kara listede olmaması gerekir
  • Krediye başvuran emekli kişi eğer başka bir yerde çalışıyorsa gelirini mutlaka beyan etmeli
  • Eğer banka ipotek isterse eşten yazılı izin belgesi alınması gerekir.
Tüm bu şartları sağlayan emekliler bankaların kredi olanaklarını kolaylıkla değerlendirebilirler.

TEB Emekli İhtiyaç Kredisi

TEB'in emekliler için sunduğu ihtiyaç kredisini 36 ay vade ile kullanabilirsiniz. Bu kredi türü için banka tarafından belirlenen faiz oranı aylık %1,81'dir. Bu faiz oranıyla örneğin 12 ay vadeli 10.000 TL kredi çekerseniz bankaya ödeyeceğiniz aylık taksit tutarınız 961 TL olarak belirlenir. Ayrıca maaşınızı TEB'den alıyorsanız bankanın daha düşük faizli kredi imkanlarından da yararlanabilirsiniz.

Garanti BBVA Emekli İhtiyaç Kredisi

Emekliler için ayrı bir kredi kampanyası oluşturan bankalardan biri olan Garanti BBVA'da emekli kredisi faiz oranı %2,47. Örneğin en fazla 36 ay vadeli kredi çekebileceğiniz Garanti Bankası'ndan 36 ay vadeli 10,00 TL kredi çekerseniz bankaya ödeyeceğiniz aylık taksit tutarınız 464,04 TL olacaktır.

Denizbank Emekli Kredisi

Kefilsiz ve teminatsız olarak kullanabileceğiniz Denizbank emekli kredisi için bankanın belirlediği faiz oranı 3,27'dir. Bu faiz oranıyla örneğin 36 ay vadeli 10.000 TL krediniz için aylık ödeme tutarınız 535,29 TL olacaktır.