Emekliler Bayram İkramiyelerinin Artmasını İstiyor! İntibak Düzenlemesi Talep Edildi!

Emekliler Bayram İkramiyelerinin Artmasını İstiyor! İntibak Düzenlemesi Talep Edildi!
TÜED Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarına ilişkin yaptığı açıklamalarda bayram ikramiyesi ve intibak düzenlemesine dikkat çekti.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari emekli maaşını 5 bin TL'ye yükseltmesinden ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TÜED Başkanı Ergün'e göre EYT, emekli maaşı zam oranını yüzde 30'a, asgari emekli maaşını 5 bin liraya yükseltecek, yönetmelikte değişiklik yapacak ve bayram ikramiyesine zam yapacak tedbirlerle taçlandırılmalı.

TÜED'in Talepleri Beklemede

Ergün yaptığı açıklamada, TÜED'in en düşük emekli maaşına zam ve ek emekli maaşına zam talep ettiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Emekli maaşına zam oranının yüzde 25'ten yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarılmasını sevindirici bulsak da yetersiz buluyoruz. Yüzde 30, asgari ücretin 5 bin liraya yükseltilmesi, intibak düzenlemeleri ve bayram ikramiyesinin yükseltilmesi EYT'nin başarılarının taçlandırılması olmalı. Milyonlarca emekli intibak düzenlemesi ve EYT düzenlemesinin TBMM'ye sunulmasını bekliyor. Bu önlemin alınması, 2000 yılından sonra emekli olanların rahat bir nefes almasını sağlayacaktır.”

2000 Yılından Sonra Emekli Olan Kişiler İçin İntibak Talebi

Ergün, son zamla asgari ücretin 8 bin 506 liraya çıkmasına rağmen en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lirada kaldığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Bu tablonun oluşmasında iki temel etken sayılabilir. Birincisi asgari emekli maaşı hesaplama sisteminin değiştirilmesi, ikincisi ise enflasyonun çok üzerinde olan asgari ücret zammı. Milyonlarca asgari emekli maaşı. Emeklilerin sayısı 3 500 lira Asgari maaş bile yetmiyor Milyonlarca emekli böyle bir durumda bir ay asgari ücretin neredeyse yarısı ile geçinmek zorunda. Bunun için önce emekli maaşlarına zam yapılmalı asgari ücret ve enflasyon oranı, ardından 2000 yılından sonra emeklilerin gelirlerini artıracak bir tazminat planı benimsenmelidir.”

Ergün, emeklilerin aleyhine işleyen İşsizlik Sigortası, SGK ve Genel Sağlık Sigortası kanunlarının getirdiği aylık hesaplama yöntemini ele almak için norm ve standart birliğine dayalı yeni bir sigorta kanununa ihtiyaç olduğunu da ileri sürdü.