Elon Musk'tan yatırımcılara kritik uyarı! 2024 yılını gösterdi

Elon Musk'tan yatırımcılara kritik uyarı! 2024 yılını gösterdi
Tesla CEO’su ve dünyanın en zengin ismi Elon Musk, küresel ekonomiye ilişkin tahminlerde bulundu. Öngörülerini sahibi olduğu Twitter üzerinden paylaşan...

Tesla CEO’su ve dünyanın en zengin ismi Elon Musk, küresel ekonomiye ilişkin tahminlerde bulundu. Öngörülerini sahibi olduğu Twitter üzerinden paylaşan Musk, “Fed, gelecek hafta faiz oranlarını tekrar artırırsa resesyon önemli ölçüde derinleşecek.” dedi. Musk’ın bu ifadeleri, aynı zamanda Fed üyelerine karşı da bir uyarı niteliğindeydi.

Elon Musk, ekonomide iyileşme için “2024” dedi

Ünlü milyarder, bir takipçisinin “Resesyonun ne kadar süreceğini düşünüyorsun?” sorusuna verdiği yanıtta ise 2024 yılını işaret etti. Musk, “Ekonomi, muhtemelen 2024’ün ikinci çeyreğinde daha iyi olmaya başlayacak.” yorumunu yaptı.

Fed faiz kararı çarşamba günü

Amerikan merkez bankası, 13-14 Aralık tarihlerinde toplanacak. Fed, 14 Aralık Çarşamba akşamı ise faiz kararını açıklayacak. Toplantıya beş günden az zaman kalırken beklenti, faizin 50 baz puan artırılacağı yönünde. FedWatch’a göre piyasa, Fed’in 50 baz faiz artırma ihtimalini yüzde 77 olarak görüyor.

Bitcoin’de beklenen halving de 2024’te

Öte yandan 2024, Bitcoin yatırımcılarının merakla beklediği önemli bir yıl. Bilindiği üzere, Bitcoin’de blok ödülü yarılanması her dört yılda bir gerçekleşiyor. “Halving” olarak da bilinen bu yarılanmaların dördüncüsü ise 2024 yılının mayıs ayında gerçekleşecek. Yarılanmaların Bitcoin fiyatına olumlu yansıdığı yaygın bir düşünce. Son blok ödülü yarılanması, 2020’nin mayıs ayında gerçekleşmişti.