Doğum Borçlanması Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Doğum Borçlanması Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu üzerinden verilen doğum borçlanması hesaplanması nasıl yapılır sorusu birçok vatandaşın da aynı zamanda belirli süreler boyunca bunları borçlanarak prim gün sayıları üzerinden de ekletmelerine bağlı olarak aynı zamanda da birtakım düzenlemeler içen bir ödenektir.

Burada verilen ödeneğe de doğum borçlanması adı verilmektedir. Kişinin doğum sonucunda bu sebeple iş yaşamından da uzak kalması durumunda kadınlara, doğumdan sonraki dönemler için de borçlanma hakkı sunulmaktadır.

Özellikle kadınların da doğumdan sonra ki çalışamadıkları dönem içinde kişilere emekli olma süreleri de uzatılmaktadır. Aynı zamanda bu sorun içinde ortadan kalkması durumunda kadınların da doğum sonrasında hak kaybına uğramaması açısından doğum borçlanması adı verilmektedir. Burada da Gereken şartları da taşımakta olan kişiler içinde doğum yaptıktan sonra kalan süreleri borçlanarak prim almaktadır.

Doğum Borçlanması Ne Kadar?

Doğum borçlanması hakkında merak edilen sorular arasında doğum borçlanması ne kadar? Sorusu da merak edilmektedir. Burada doğum borçlanması hesaplama işlemler aynı zamanda bu yılların asgari ücreti üzerinden yapılmaktadır.

Burada aynı zamanda brüt asgari ücret üzerinden de gün başı düşen hesaplama işlemlerinin de yapıldıktan sonra da var olan bu tutarın da %32’si alındıktan sonra 1 günlük doğum borçlanmasının asgari tutarı üzerinden hesaplanmaktadır. Buradaki rakam üzerinden sunulan %7,5 kadarı da en yüksek borçlanma tutarı üzerinden hesaplanmaktadır.

Doğum borçlanması yapmak isteyenler en düşük ya da en yüksek tutar üzerinden ya da bu değer aralığında ki bir rakamdan üzerinden yapılabilir. Burada aynı zamanda doğum borçlanması üzerinden kaç gün içinde yapılması da isteniyorsa buradaki ödeme miktarı da bu günler üzerinden hesaplanmaktadır. Bu miktar bir günlük süre içinde 53 TL olarak hesaplanmaktadır.

Doğum Borçlanması Nereye Ödenir?

Doğum borçlanması açısından merak edilen bir diğer soru da doğum borçlanması nereye ödenir sorusudur. Burada doğum borçlanması SGK kurumu üzerinden PTT üzerinden bankamatikler ya da internet üzerinden de ödenmektedir. Buna bağlı olarak doğum borçlanması hesaplaması nasıl yapılır sorusu hakkında birçok detay için sitemizi takip ediniz.