Bitcoin'in Fiyatı 2023'te Nerede Olacak?

Bitcoin'in Fiyatı 2023'te Nerede Olacak?
Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nden gelen düzenlemeler, 2023'te hızla gelişen kripto para birimi ekosistemi için yeni bir aşama başlatacak. Peki metrikler 2023'te Bitcoin fiyatını nereye yerleştirecek?

Banka Haberi - Bitcoin Fiyatına İlişkin Modeller Başarısız Oldu

2022 boyunca Bitcoin, dijital varlıklar piyasasının geri kalanına çok benzer şekilde inişler ve çıkışlar yaşadı. En büyük kripto para birimi, yılın başında yaklaşık 46.700 $ karşılığında el değiştirdi. Şu anda fiyatı %64'ten fazla düşerek 16.560$'a düştü. Sonuç olarak, kripto para biriminin piyasa değeri 1 Ocak 2022'de yaklaşık 900 milyar dolardan yıl sonunda yaklaşık 320 milyar dolara düştü. Bitcoin'in fiyatındaki düşüşü, bu yıl tüm kripto para birimi endüstrisini etkileyen benzeri görülmemiş koşullarla açıklamak düşünülebilir. Bu bağlamda, çeşitli piyasa oyuncuları tarafından sağlanan 2022 fiyat tahminlerini yeniden incelemek önemlidir.

S2F modeline göre Aralık 2022'ye kadar BTC'nin neredeyse 110.000 dolara ulaşması bekleniyordu. Yılın kripto para birimi üretimi neredeyse %85 hedefinin gerisinde kaldı. Sonuç olarak, fiyat modelinin güvenilirliği sorgulanmaktadır. Bir varlığın hem stok hem de akış faktörlerini dikkate aldıkları için, stoktan akışa modeller, geleneksel piyasalarda malları fiyatlandırmak için sıklıkla kullanılır. "Stok" terimi, varlığın mevcut tüm arzını ifade eder. "Akış" terimi, varlığın yıllık olarak üretilen taze arzını tanımlar. S2F'ye ek olarak, Bitcoin'in gelecekteki fiyatı hakkında tahminlerde bulunmak için ek modeller kullanılmıştır. Elliott Dalga Teorisi ve Hiperdalga Teorisi çok sevilen iki teoridir. Her ikisinin de kökleri geleneksel finans piyasalarında olmasına rağmen, ikisi de Bitcoin fiyatını tahmin etmede pek başarılı olamadı.

Bitcoin Tamamen Düzensiz Bir Varlık

Bitcoin'in bir varlık olarak yolculuğuna on yıldan biraz daha uzun bir süre önce başladığı göz önüne alındığında, altın veya gümüş gibi emtialar ve Apple ve Microsoft gibi diğer en iyi teknoloji hisse senetleri ile karşılaştırıldığında, kripto para biriminin hala erken olduğunu belirtmek mantıklıdır. Fiyat keşfinin aşamaları. Bu nedenle, çok sayıda BTC fiyat tahminine rağmen, bu eğilimleri açıklamak için döngü verilerinin sınırlı mevcudiyeti akılda tutulmalıdır.