Bakan Yanık Açıklamalar Yaptı! Aile Destek Ödemeleri Hakkında Tüm Detaylar Açıklandı!

Bakan Yanık Açıklamalar Yaptı! Aile Destek Ödemeleri Hakkında Tüm Detaylar Açıklandı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, canlı yayın programında Ocak ayına kadar aile desteği için hediye ödemesi yapabileceğini söyledi.

Yanık, öğrenci beslenmesiyle ilgili bir çalışma yapıldığını da sözlerine ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CNN TÜRK'te yayınlanan ve gündemdeki bir programın canlı yayınında konuştu.

Engelli Memur Atamaları

Yanık, “Randevuyu biz belirliyoruz ama hangi kurumdan ne kadara alınacağını belirtmiyoruz. Bir anlamda engelli vatandaşlarımız adına lobi faaliyetleri yürütüyoruz. Şüphesiz aynı takımdayız. İşleri daha iyi hale getirmek için çok çalışıyoruz. İyi eğitim almış, bir ton deneyime sahip, çalıştığı kurumlara büyük katkı sağlayan engelli arkadaşlarımız var. Kurumların kendi kontenjanları dahilinde engelli istihdamı için talepte bulunmaları gerekmektedir. Belirli bir eşiğe ulaşılırsa atama prosedürü üzerinde çalışıyoruz. Talepler ÖSYM çerçevesi üzerinden toplanır ve iletilir. Her şey yasal çerçeveye bağlı. Her kurumda engelli istihdamı için belirli sayıda kontenjan vardır. Fakat elbette personele yönelik talep ve ihtiyaçlarla ilgisi vardır. Engelli vatandaşlar güvence altına alınmalı. Biz de onlar gibi sürece dahil oluyoruz. Bakanlığımızda kontenjanları önemli ölçüde artırdık” dedi.

Sosyal Yardım Hizmetleri

Yanık, “Sosyal yardımlarımızın temelini iki temel kanun oluşturmaktadır. Çocuklarımıza destek olmak sosyal hizmet kanunumuz gereğidir. Asgari ücret bizim temelimiz olarak hizmet ediyor. Teşkilat yapımız 3294 sayılı Kanun'da belirtilmiştir. Hiçbir şekilde şartları taşımayan vatandaşlarımıza sosyal yardım yapamıyoruz. Aile destek programı 2,3 milyon kişiye yardım ediyor. Sosyal yardımımız her şey oldukça açık. Online olarak yapılan başvurular, toplamın %50'sini oluşturdu. Ek olarak herhangi bir başvuru elektronik ortamda yapılabilir” diye ekledi.

Süreli Raporlar

Bakan Yanık, “Engelli bireylerimizden gelen periyodik raporlarda birkaç sorun vardı. Haziran 2023'e kadar süre uzatıldı. Kartlar sorunsuz çalışıyor. Onları hasardan korumak için gerekli önlemleri alıyoruz. Aile Bakanlığı tarafından atanan bir statü yoktur. Bağlı olduğu organizasyonu kurar. Taleplerin yasal değişiklik gerektiren kısmı ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığımız ile yakın zamanda bir iyileştirme yapacağız. Bir yılı aşkın süredir şehit ve gazilerimizin yakınlarına ilişkin kanuni değişiklik ve taslağımızı da hazırlıyoruz” dedi.