Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ocak Ayı Evde Bakım Maaşları Hesaplara Ne Zaman Yatırılacak?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ocak Ayı Evde Bakım Maaşları Hesaplara Ne Zaman Yatırılacak?
Evde bakım maaşları, evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli, hasta ve yaşlı insanlar için yapılan sosyal yardım ödemelerinden birisidir. Bu ay zamlı olarak evde bakım maaşını almayı bekleyen vatandaşlar Ocak ayı evde bakım maaşı yatan iller hangileri diye merakla beklemeye başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, engelli, yaşlı bireyler ve ailelerine ödenen bakım parası 81 şehirde kademeli olarak yatırılıyor.

SMS İle Evde Bakım Maaşı Sorgulanabiliyor!

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarından SMS atarak da öğrenebilirler. Ziraat Bankası’ nın aracılığı ile maaşlarını alan kişiler, cep telefonlarının mesaj bölümüne girip “ BAKIYE “ yazdıktan sonra, 4747' e SMS atarak bakiye talebinde bulunabilirler. Mesaj gönderilmesi durumunda 1 SMS ücreti olarak operatör tarafından tahsil edilecektir.

E-Devlet İle Evde Bakım Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet' in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" ekranından evde bakım aylığı öğrenilebiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, kullanıcı şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile birlikte sorgulama işlemini yapabiliyorlar. “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama “ butonu “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sekmesinin hemen altında bulunuyor.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Şartları Nelerdir?

Evde bakım maaşından faydalanabilmek için bazı şartların bulunması gerekiyor:

-Gelir kriterlerinin başvuru şartlarına uygun olması,

-Bakıma muhtaçlık ölçütü,

-Ağır engelli olduğunu yazılı olarak belirten sağlık kurulundan rapor,

Evde bakım parası alabilmek için hane halkının geliri toplanıp, hane içindeki kişi sayısına bölünüyor. Bu hesaplamaya

engelli kişi de dahil oluyor. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgâh adresinin bulunduğu şehirde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ na gidilerek başvuru yapılması gerekiyor.

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Hangileri?

Evde bakım paraları henüz hesaplara yatırılmaya başlanılmadı. Ödemelerin 15 Ocak' tan itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.

2023 Ocak Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Alınıyor?

Geçen yıl 3.336 TL olan evde bakım maaşı yeni yılda zamlanarak 4.337 TL’ ye yükselmişti