2023 Yılı Güncel Rakamlar! En düşük SGK işçi ve BAĞ-KUR Emekli Aylıkları 2023

2023 Yılı Güncel Rakamlar! En düşük SGK işçi ve BAĞ-KUR Emekli Aylıkları 2023
SGK BAĞ-KUR işçi emeklileri maaşlarında zam oranı için nefesler tutuldu. Milyonlarca vatandaş 2023 yılı zam oranları için gün saydı. Artık o gün geldi çattı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merak edilen oranları açıkladı.

SGK BAĞ-KUR işçi emeklileri maaşlarında zam oranı için nefesler tutuldu. Milyonlarca vatandaş 2023 yılı zam oranları için gün saydı. Artık o gün geldi çattı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merak edilen oranları açıkladı. Açıklanan verilerde Aralık ayı enflasyon oranı aylık olarak yüzde 1,18 oranında, yıllık olarak da yüzde 64,27 oranında gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamada “ “Memur emekli zammı oranı ise yüzde 25’ten yüzde 30’a yükselttik. En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum.” İfadelerini kullandı. Yapılan bu açıklamalardan sonra 2023 yılı emekli maaşları ne kadar? Merak edilen konular arasında yer alan memur ve memur emeklisi maaşları ile ilgili açıklamalar merakla bekleniyor.

Memur ve memur emeklisi, maaşlarına yapılacak zam oranlarına iliştin tüm açıklamaları yakından takip ediyor. Memur ve memur emeklilerine her yıl, yılda iki kez 6 aylık enflasyon farkı ile toplu sözleşme zammı dikkate alınarak belirleniyor. SGK ve BAĞ-KUR emeklileri 6 aylık enflasyon oranına göre zam alıyor. Aralık ayı enflasyon verileri ise 3 Ocak 2022 günü açıklanmıştı.

Aralık ayı enflasyon oranı yüzde kaç

Türkiye İstatistik Kurumu verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aralık ayı enflasyon aylık bazda yüzde 1,18 olarak, yıllık bazda ise yüzde 64,27 olarak gerçekleşmişti. Bu verilere göre memur ve memur emeklileri yüzde kaç oranında zam alınacak merak ediliyor. Merak edilen zam oranından hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk açıklamalarda zam oranı yüzde 25 açıklanırken, yapılan güncelleme ile bu oran yüzde 30’a çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama da “En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum" ifadelerine yer vererek memur ve memur emeklilerine müjdeyi verdi.